top of page

problemfri

transport dit du trenger det

Om oss

Herredsvela Transport er et godt etablert kran og transport selskap som holder til på jæren. Vi har siden midten på 80-tallet opparbeidet oss en unik kompetanse på våres fagfelt å stiller med sjåfører og medarbeidere som har den gode gamle jærske drivkraften. Vi er lokalisert i egne lokaler på Varhaug og holder for tiden på med planer om nytt bygg i lokalområdet. Her er det planer om nytt kontorlandskap sammenhengende med verkstedet som skal rigges for større aktivitet. 

 

Vi har alltid vært godt representerte i landbruket og byggeplasser på jæren, og dette vil fortsette å ha fokus på. Kunder er bedrifter og privatpersoner på jæren og rogaland, med et stadig voksende område. Vi har biler som går øst, sør og nord på alle typer oppdrag, så vi skal kunne hjelpe kunder med det meste. 

Med god trivsel på arbeidsplassen, har vi oppnådd at vi har ansatte som har vært med fra starten. Dette er med på å sikre at kunden får erfarne sjåfører som er fleksible og erfarne.

Herredsvela-5R4A0047.jpg
AdobeStock_224375359.jpeg

HISTORIEN

Herredsvela Transport blei starta i 1985, av Jan Sigve Herredsvela. Det startet da med en kappelbil som ble brukt til å frakte pakker og varer rundt lokalt i Rogaland for Tollpost Globe. Det ble fort en del arbeid, og førstemann måtte ansettes allerede etter ett års drift. I 1987 ble den første kranbilen kjøpt, denne ble brukt hos samme oppdragsgiver og bønder rundt på jæren. Utover 90 - tallet ble det mer og mer kjøring med kranbil og bilparken vokste. Bønder, handelslag, Felleskjøpet og byggevarehandel la grunnlaget for at firmaets vekst. Fra avtalen vår med Partner tre i 97 ble det handlet jevnt et par biler i året. I denne tiden kom det til mange nye kunder og firmaet vokste fort inn mot 2000. 

 

I 2003 ble det bruk for egne lokaler til å skru på biler og administrere transportoppdrag. Vi flyttet da inn i lokaler på Varhaug som var tilrettelagt med smøregrav, vaskeplass, dieselfylling og kontorlokaler. Denne plassen er viktig for oss og er en svært sentral plass for kundekretsen. Bedriften hadde på denne tiden ca 10 ansatte. 

Videre utover 2000 - tallet ble det kjøpt biler som skulle gå fast til Østlandet og oppover vestlandet. Da var det panel, hytter, element og glasstransport det gikk mest i. Mye av det som ble kjørt på denne tiden var innen landbruk og bygg. 

2005 startet de første bilene å kjøre for norsk protein. Det var 2 biler som hentet inn kadaver fra gårdsbruk rundt på jæren. Vi hadde også da kontroll på innmelding fra eget kontor. All kjøring av betongelement og stål gjorde at vi i 2007 kjøpte to nye biler med stor kran og jibb. Disse gikk mye på elementmontering og kjøring av byggevarer. 

Etter mange år med montering for andre gikk vi i 2010 inn et samarbeid med Odland AS om å selge og montere gjødselkummer for landbruket. Vi har solgt og satt opp kummer rundt om i hele landet, fra nord til sør.

Fra 2010 til 2020 går det for det meste i det som er kjent for oss. Bilene våre er å se på byggeplasser hos bønder og på vei øst og vest med forskjellig gods. 

2017 er et spennende år. Etter å ha vunnet anbud om kjøring til hamar med kadaver fra Grødaland ble det bygget 3 nye krokbiler. Fra begynnelsen av denne kontrakten og frem til 2020 har vi allerede skaffet oss 7 krokbiler som frakter alt fra korn, maskiner, søppel, og kadaver. 

Oppsummert er 2017-2020 noen veldige hektiske år. Biler i alle kategorier blir handlet. Tungtrekker, kransemi, store kranbiler, semi med frys, bud og følgebiler. Vi starter i 2020 Rogaland Kran og Transport sammen med 2 andre samarbeidspartnere. Firmaet er plassert med oss på Varhaug og skal arbeide og vokse selvstendig. Vi har vokst ut av vår plass og er på planleggingsfasen av et nytt bygg som skal sikre oss et nytt fundament for videre vekst. 

Etter mange år med drift er det en god gjeng som har sin arbeidsplass her. Vi er for tiden over 30 ansatte og vokser stadig. 

Uansett dine behov, vi har biler som passer de fleste oppdrag. 

Ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg.

Om oss
vatek

Herredsvela Transport  fremstår som fleksibel og løsningsorient  og vært vår samarbeidspartner siden 2003.

Kamstål

Kamstål er i dag en svært fornøyd kunde av Herredsvela Transport og menneskene som jobber der. De løser våre utfordringer flere ganger daglig og er en kritisk del av vår suksess.

ODland as

Herredsvela Transport har vært en solid leverandør av transport til oss over lang tid. De er en løsningsorientert og solid gjeng som alltid er på plass.

felleskjøpet

Felleskjøpet Rogaland Agder er godt fornøyd med samarbeidet til Herredsvela Transport

bottom of page